Pekka Airaksinen – Puhtaan muodon etsintä 14.7.-9.8.

Pekka Airaksinen, joka meditaatio-opettajana tunnetaan nimellä Maitreya on myös pianisti, säveltäjä ja kuvataiteilija. Hänellä on laaja kokoelma lähinnä abstrakteja, mutta pienemmässä määrin myös esittäviä öljyväritöitä. Abstrakteista töistä hän on sanonut, että ne ovat kalpea aavistus näkymistä, joita hän näkee meditaatiossa. Maalaukset ovat usein värikylläisiä ja muotomaailmaltaan omaperäisiä mielenmaisemia. Ne ovat kehittyneet jopa vuosikymmenien prosesseissa, joissa lähtökohtina ovat visiot, joita on ideoitu eteenpäin mm. matematiikan – erityisesti fraktaalimatematiikan ja topologian lainaalasuuksien avulla. Airaksinen on käyttänyt kuvan tekemistä myös musiikin säveltämisen lähtökohtana siten, että maalaukset ovat toimineet eräänlaisina graafisina partituureina.

Hänellä on ollut sekä yksityisnäyttelyitä, että yhteisnäyttelyitä Elonkorjaajat -taiteilijaryhmän kanssa. Tämä poikkitaiteellinen ryhmä on joukko nimekkäitä suomalaisia kuvataiteilijoita, mm. Ilkka-Juhani Takalo-Eskola ja J.O. Mallander, joka on toiminut 60-luvun lopulta saakka.

Galleria OnePointin näyttelyyn hän tuo ensimmäistä kertaa esille 1600 -luvulla eläneen viidennen dalai-laman visioiden inspiroimia maalauksiaan.

IMG_0505

                                           Ennen ui unenne

Innostus

                                   Innostus

mustasukainen2

Mustasukainen

Ontological error

Ontological no error

Espoolaisidylli

Espoolaisidylli

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s