Seija Honkanen – Pinta ja syvyys 17.11. – 4.12. 2016

AVAJAISET TORSTAINA 17.11. klo 18-20.  Tervetuloa!

Raisiolaisen kuvataiteilijan Seija Honkasen (s.1961 Rovaniemellä) öljyvärityöt ovat herkkää kädenjälkeä mielen syvyyksistä.

*****

Meri lyö aaltonsa rantaan. Vaahtopäät nostavat palkeensa ja keräävät voimansa meren vellovaan putoukseen ja uuden aallon syntyyn. Mainingit jatkavat kulkuaan lopulta rauhoittuen hiljaiseksi virraksi, jopa peilin kirkkaaksi pinnaksi heijastamaan ympäröivän maailman värejä ja muotoja.  Meren syvyydestä löytyy oma maailmansa, jossa vallitsee rauha, joka väreilee elämää tarjoten olosuhteet lukemattomille eliöille, kasveille ja kaloille.

 Näyttelyn työt kuvaavat veden elementtiä, sen olemusta, virtaavuutta, heijastavuutta ja liikettä. Tarkastelun näkökulma on meditatiivisessa tilassa, joka liikkuu syvyyden ja pinnan välillä etsien tasapainoa ja asettumista.  Maalausprosessissa väri siirtyy pinnalle, pintaan kätkeytyy olennainen, jonka syvyydestä voimme aistia väreilevän elämän sen koko rikkaudessaan.

Pinta ja syvyys-näyttely jatkaa viime kesän näyttelyn The earth of the water vesi teemaa pohtien ihmisyyttä, elämää, aikaa, hetkellisyyttä, olemassaoloa ja sen merkitystä.

Minua kiinnostaa taiteessani ja elämässäni sisäinen maailma, kokemukset, tunteet ja tunteiden taakse pääseminen, ns. hiljainen tila, joka tasapainottaa, puhdistaa, elävöittää ja saa jokaisen hetken tuntumaan tuoreelta.

Ns. näkymättömät ja todeksi koetutut rajapinnat ja pisteet voivat avautua ja avartua uuteen todellisuuteen kohti uusia mahdollisuuksia. Kyse on muutoksesta, jossa pisteet tulevat kohdatuiksi, niiden merkitys ymmärretyksi. Ne tekevät näkyväksi elämän ja kuoleman prosessia, joka ilmenee elämässämme muutoksen jatkuvana virtana.

Taiteeni lähtökohtana on usko ihmiseen ja luottamus elämään.  Minulle taide on tutkimusmatka sisimpääni, ihmisyyteen, vuorovaikutukseen ja elämän ilmiöihin.

Tarjoan taiteellani ja työpajoillani mahdollisuuden syvään, voimalliseen hengenvetoon, kokemusten jakamiseen ja kohtaamiseen.

veden-maa-2-net

Veden maa 2: Loputon meri – öljyväri 2017

dav

Peili, öljyväri 2016

dav

Aalto aukeaa, öljyväri 2016

temppeli

Temppeli, öljyväri 2016

bty

Maailman suru, öljyväri 2016

pisara-valoa

Pisara valoa, öljyväri 2015

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s