Anneli Tuomisen ja Päivi Salmisen akryylimaalauksia 14.-30.6.2017

Näyttelyn avajaiset tiistaina 13.6. klo 18-20  – TERVETULOA!

 

Päivi Salminen ja Anneli Tuominen kuuluivat kolmijäseniseen Kolme väriä -ryhmään, joka perustettiin vuoden 2001 alussa ja piti viimeisen näyttelynsä vuonna 2014. Tämä on heidän ensimmäinen näyttelynsä kahdestaan. Esillä on akryylimaalauksia, joissa löyhästi kokoava aihe − jos sellainen halutaan nähdä − on parisuhdetematiikka.
Anneli Tuominen on maalannut mm. Turun julkisissa kaupunkitiloissa luonnostelemiaan näkymiä, joissa esimerkiksi pari istuu kahvilassa keskusteluun syventyneenä. Myös luontoaiheita on tuttuun tapaan. Maalauksissa on hauras, viipyilevä tunnelma, jota utuiset ja monella värikerroksella hiotut värisävyt vahvistavat. Ilmaisu on yleensä tunnistettavasti esittävää mutta lähenee usein abstraktia. Taiteilija on kiinnostuneempi väreistä ja tunnelmista kuin muodoista ja kuvaa enemmän tunnetiloja ja mystistä sielunmaisemaa kuin materiaalista maailmaa, jonka etäännyttää ja pelkistää. Kiinnostus pastellitöihin näkyy tekotavassa.
Päivi Salmisen kuvatarinan aiheet kumpuavat kypsän iän romanssista, jossa kumppanin erilainen kulttuuritausta tuo arkisiin tilanteisiin yllättäviä ja absurdejakin näkökulmia. Tekotapa on vuosien varrella etsiytynyt naivismin suuntaan. Asiaan kuuluvat ilottelu kirkkaillakin väreillä, usein arkiset aiheet, arjen näkeminen esteettisenä sekä lämpimän humoristinen vire, vaikka kuvattavaan tilanteeseen sisältyisi vahva ristiriita. Taiteilijan intohimoinen suhde kasveihin näkyy useissa maalauksissa. Moni katsoja myös tunnistaa tuttuja näkymiä, ehkä henkilöitäkin. Näyttely on tarina, jonka ymmärtämiseksi on tärkeää katsoa teokset oikeassa järjestyksessä ja lukea teosluettelosta niiden nimet, jotka yleensä ovat katkelmia dialogista ja siksi puhekielisiä. Katsojan mukana pysymisen varmistamiseksi naisen repliikit ovat teosluettelossa punaisella ja miehen sinisellä.

Anneli Tuomisen maalauksia

035 1_edited-1

Metsäkukkia

033 1_edited-1

Hiljaiset huoneet 1

029 1

Hiljaiset huoneet 2

Päivi Salmisen maalauksia

Onko se oikea, mitä se maksaa

Onko se oikea, mitä se maksaa?

Yks vilkku 20 euroa! Ne petti sua! Sun olis pitäny pyytää tarjouksia!

Yksi vilkku 20 euroa! Ne petti sua! Olisi pitänyt pyytää tarjouksia!

Sä voisit myydä osan noista

Sä voisit myydä osan  noista!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s